Italien

Italien

Restresor till Italien

Näst efter Spanien är Italien ett av de mest populära resmålen under sommarhalvåret. Med fantastiska viner, god mat och ett klimat som tillåter det mesta är Italien ett ypperligt resmål för hela familjen. Italien erbjuder dessutom fantastisk skidåkning i Italienska Alperna så nog finns det något för alla smaker.

Sök restresa till Italien

Vi förslår att ni besöker några av de många internetresebyråerna – några av de större listar vi här – för att bilda er en uppfattning om utbudet på restresor till Italien just nu.

Toscana

En populär region i Italien är Toscana, känt för sin fantastiska mat och, inte minst, deras underbara viner. Toscana erbjuder naturligtvis annat än bara mat och dryck, framförallt kulturskatter av sällan skådat slag.

Rom

Nu finns inte Italiens hela kulturskatt i Toscana, utan genomsyrar hela landet från norr till söder. Rom rymmer exempelvis den kända pyttenationen Vatikanstaten med Påven som största turistmagnet. Här finns naturligtvis även ett gytter av kyrkor, museer och gamla byggnader för de som är intresserade.

Bergamo

Precis söder om Alperna finns Bergamo, ett resmål som har vuxit i popularitet de senaste åren. Bergamo erbjuder naturligtvis lika god mat och dryck som övriga Italien, men är dessutom känt för sin historia. Reser man hit skall man inte missa de gamla delarna av staden med byggnader från medeltiden.

När man letar efter restresor till Italien är det i regel Rom man flyger till, men det finns även många restresor till andra resmål i Italien.

Populära restresor till Italien:

  • Milano
  • Capri
  • Sicilien
  • Rom
  • Venedig
  • San Remo